Forum

Annonser

35 thoughts on “Forum

 1. Hej!
  Torkskåpet i tvättstugan på Smålandsgatan stänger av sig själv pga. överhettning. Jag har felanmälat två gånger till sekant över en 30 dagars-period men inget verkar hända. Någon som har koll?

 2. Hallå, jag är nyss inflyttad i en tvåa på Bragegatan 5C och har renoverat en smula och bland annat låtit en bit av en gammal 50-talstapet sitta kvar. Men jag saknar hatthylla och skulle vilja ha en ålderdomlig sak, gärna en original från fastigheten om någon skulle ha!

  Finns någon som vill bli av med en sån, eller sälja den för en liten slant?

 3. Jag har problem att komma in på Bragegatan 5A för att boka gästlägenheten, varken portnyckel eller kod fungerade idag 180125.

  Någon som sitter på information om detta eller har jag missat något?

  1. Hej Anton.
   Det är samma portkod i hela föreningen. Prova några gånger. Funkar det fortfarande inte – felanmäl det till Sekant.

   Din portnyckel fungerar inte för Bragegatan om du bor på Västmanlandsgatan eller Smålandsgatan 19a/b. Det ska den heller inte göra.

   Bor du däremot på Bragegatan eller Smålandsgatan 20 så felanmäl även detta till Sekant, för då ska den fungerar.

 4. Inbrott i källarförråd.
  Hej!
  För några månader sedan råkade jag ut för inbrott i mitt källarförråd. Någon verkar kommit på idioterna för det fanns viss grejer kvar. Vad jag främst saknar är en monitor samt en resväska av märket Epic? Det är ingen som sett till en medelstor resväska på hjul av det märket?

  Tack

  1. Hej,
   Inbrott i mitt förråd igen. Jag saknar massor av prylar inget som är av värde för någon annan, vilket är mycket märkligt. (gamla böcker från tidigt 1900 te x. cd-skivor från 90-talet)

   Idag hittade jag en av mina gamla löparskor långt bort i korridoren i höjd med stora tvättstugan (jag bor på västmanlandsgatan) den har varit borta sedan första inbrottet jag hade för ett tag sedan(mer än ett år)

   Jag funderar lite på om det är så att någon är här ibland och har tagit ett förråd, där personen i fråga mellanlagrar stöldgods, sen bara ställer grejerna. Har det skett en inventering av förråd? Möjligt att stulna grejer skulle dyka upp.

   Jag menar inte att det är någon i föreningen utan någon som har tillgång till källaren och ett förrådsutrymme, olovandes.

   1. Har blivit värsta deckaren nu. Hittade min andra sko i förråd 2, under trappen Västmanlandsgatan 4B. Det kan vara där stöldgods mellanlagrats.

    Det är tomt nu utöver en ikea malm, vit byrå(om någon saknar). Det kanske vore en idé att sätta ett hänglås på utrymmet nu när det är tomt.

    /Stefan

 5. Hej! Är det någon mer än vi som har problem att få igång det nya bredbandet med Bahnhof? Om det någon som lyckats, har ni några tips?

  Med vänlig hälsning,
  Ana

  1. Det är just nu fortfarande anslutet till bredbandsbolaget. Testade att ansluta dator i nätverksuttaget.
   Stefan

   1. Ja, samma sak hände oss. Ringde Banhof men det var oklart när de skulle åtgärda det. Får försöka ringa dit igen imorgon. Hör gärna av er om det börjar funka för er.
    Vänliga hälsningar,
    Ana

  2. Samma problem kvarstår. Sökte Bahnhof tidigare idag men de kunde inte ta emot mitt samtal eftersom så många ringde.

   Ana hört något?
   Kör de inte på samma fiber krävs en fysisk omkoppling.

   1. Hej!

    De kör på samma fiber, de byter bara ut switcharna i källaren. Jag har varit i kontakt med om hur det går. Enligt uppgift ska vissa ha kommit igång, men jag söker dem idag igen. Jag ber er ha lite tålamod i denna övergångsperiod. Jag kommer att gå ut med information i trapporna så fort jag har konkret information, eller om det skulle dröja.

    Mvh, Andreas, Brf Viljan

 6. Hej! Jag läste på hemsidan att det är bestämt att vi ska ha gemensamt bredband. Undrade bara om ni vet en dag/månad detta kommer komma? Kommer det meddelas här på hemsidan i god tid så man hinner säga upp ev kontrakt man har sedan innan? Eller är det uppskjutet till längre fram i vår?

  Med vänlig hälsning,
  Ana

  1. Information kommer i god tid, planen som det ser ut nu är ett införande av bredband i början av nästa år. Vi håller fortfarande på att förhandla om detaljerna, så fort vi har klara besked kommer vi att gå ut med information om detta.

 7. Hej!
  Undrar om någon vet med sig att de använder vindsutrymme nr. 18 ?
  Utrymmet tillhör min lägenhet men är låst och är i stort sett tomt.
  Jag behöver ha tillgång till utrymmet omgående så hör ingen av sig de närmsta dagarna så åker låset!

  1. Juridiken kring klippandet av förrådslås är något oklar. Jag rekommenderar att sätta upp lappar i trapporna först och efterlysa de som satt lås på förrådet.

   Andreas, Styrelsen

 8. Hej! Flyttade in nyligen och har lagt märke till ganska fuktig inomhusluft i någon vecka nu, någon mer som upplever samma? Undrar lite om det är vädret eller mina ventiler det är fel på…

  1. Hej!

   Kolla dina ventiler först och främst. I en del lägenheter kan de vara både stängda, övertäckta eller tapetserade. Det kan också förekomma fukt om du lagar mat eller har väldigt hett vatten i duschen och samtidigt har alla fönster stängda.

   Mvh,

   Andreas Brf Viljan

 9. Hej!
  Vilken fin hemsida!
  Jag har letat runt ang information om vad som ingår i bostadsrättsföreningens försäkring. Behöver man ha bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring eller finns det redan via föreningen?

 10. Hej!
  Snabb fråga, är det fler än jag som inte har något varmvatten idag 18/5?

  Med vänlig hälsning,
  Miranda

 11. Hej!
  Jag undrar om det finns någon info om föreningens lokal? Jag tänkte försöka hyra den i juli och skulle vilja se hur det ser ut och även veta vilka tider en får vara där etc.

  Med vänlig hälsning,
  Miranda

 12. Hej!

  Jag har lite frågor angående lokalen som föreningen har. Vad kostar det att hyra? Hur många personer får plats/ Antal stolar? Finns det kök?

  Tack på förhand!

  1. Hej!

   Jag kan inte exakt antal som får vistas där, men jag tror du har varit där nere på en Årsstämma om jag inte minns fel. Kök finns. Dock är det så att i nuläget är arbetet inte klart med att återsälla lokalen efter översvämningen. Får be om att återkomma när detta är gjort.

 13. Tips!

  För att veta att/om ni fått svar på er kommentar, rekommenderar vi er att klicka i boxen med ”Meddela mig om vidare kommentarer via e-post” när skriver ett nytt inlägg

 14. Hej,

  Nyfiken att höra om någon vill hyra en garageplats tillfälligt på Åmålsgatan. Jag har sålt bilen och väntar att köpa ny.

 15. Hej, vilken bra sida!!
  Skulle man inte kunna köra hem några lass hästgödsel i rabatten så vi kan få lite bättre odlingsjord? Hur ska man ta tag i det?Jag tar gärna ansvar för grävandet och hämtandet om jag får pengar till att hyra en bil. Om man lägger i hästgödsel tar det ca tre månader innan man har fin jord att odla i.

  1. Hej hej! Nästa torsdag är det öppet hus, om du har tid så kan du väl kika in då så kan vi ta upp saken? Annars, skicka ett mail till styrelsen, så får vi ta upp det på mötet och återkomma.

 16. Hej. Fönstret i övernattningslägenheten på Bragegatan har stått öppet en längre tid och jag tvivlar på att vi har några gäster där. Kanske bäst att stänga det eftersom det är på första våningen, så vi ej får oinbjudna ”besökare”

 17. Hej!

  Jag tycker det är superduperbra att ni börjat sätta igång med en hemsida:) Fortsätt med ert superfina arbeta. Hoppas att sommaren har varit mysig och härlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s